divendres, 15 d’octubre del 2010

Palla i mort

Aquesta carpa intenta salvar-se atrapant l'oxigen que pot fora de l'aigua
Ja ha passat el temporal de pluja i vent, i a la mar li ha donat una bona raó per a traure tota classe d’objectes que els humans hi aboquen –precisament per a desfer-se d’ells. Quanta varietat! Primer em cansaria que els podria anomenar tots.
També ha deixat una bona quantitat d’aigua als camps acabats de segar. Ahir vaig fotografiar un canal, a Cullera, on aboquen els camps d’arròs, es veu com baixava de marró i plena de restes de la sega recent. En pocs dies, si ningú no ho impedeix, començarà a podrir-se la palla i emetrà gas metà, tòxic per a la fauna, i deixarà una multitud de peixos morts pels camps, per les séquies i acabarà dipositant-los a vora mar. Si us fixeu bé ja es veu com boquegen fora l’aigua.
La falta d'oxigen mata els peixos

1 comentari:

Bestiolari ha dit...

El diari Levante-EMV ha publicat avui [ http://www.levante-emv.com/comarcas/2010/10/19/prohibicion-quemar-paja-arroz-provoca-mortandad-peces/748887.html ], a la secció Comarcas, un article sobre la palla d'arròs que s'està podrint als camps. Aquesta alerta, publicada divendres passat, i les fotos que he penjat a Picasa [ http://picasaweb.google.com/Vicent.Ferri/PeixMortOMoribundPelGasMeta?feat=directlink ] han servit per completar l'escrit.

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails